Nyheder

01.12.2020

Presse: Genbrugsstationerne åbner ”Giv & Tag” byttemarked med byggematerialer i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk


Nu kan kunderne aflevere eller hente brugte fliser, overskudstræ og vinduer på alle genbrugsstationer i Nyborg KommuneGiv og tag
Cirkulær økonomi er ikke længere et begreb vi taler om, men noget vi handler på. Vi skal blive bedre til at bevare den højst mulige værdi for materialer og produkter til direkte genbrug, så vi undgår den lineære tankegang hvor vi producerer, forbruger og til sidst smider væk.

Nyborg Forsyning vil gøre det nemmere for kunderne at genbruge overskudsmaterialer, i stedet for at lade ressourcerne havne i containerne. Derfor bliver det fremadrettet muligt at give eller tage byggematerialer, og andre gode ting til hus eller have, i et særligt ”Giv & Tag”-område på genbrugsstationen.

Her kan man som borger i kommunen aflevere eller hente døre, vinduer, armaturer, havefliser eller lignende byggematerialer, der kan genbruges. Genbrugsbyttemarkedet bliver begrænset til byggematerialer, da det i forvejen er muligt at stille andre effekter til genbrug i foreningernes indsamlingsområder.

Af sikkerhedshensyn er det stadig ikke tilladt at fjerne ting fra andre containere på pladsen.

”Vi har lyttet til kundernes ønsker, og et genbrugsbyttemarked er i høj grad blevet efterspurgt” udtaler Nyborg Forsynings bestyrelsesformand Søren Svendsen. ”Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder et byttemarked, hvor gode ressourcer ikke går til spilde. Direkte genbrug er sund fornuft, og vi sparer dermed klimaet for produktion af nye materialer, forarbejdning og transport. Det giver god mening med et byttemarked, særligt på en genbrugsstation, som supplement til det gode foreningssamarbejde, som vi har en lang tradition for”.

Står du også lige og mangler en gammel stalddør eller skal have en ny rude i drivhuset, så kan du være heldig at finde det på ”Giv & Tag” genbrugsbyttemarkedet i Nyborg, Ullerslev eller Ørbæk.


Nyborg Forsyning & Service A/S │ Gasværksvej 2 │ 5800 Nyborg │ Tlf.: 6331 5000 │ E-mail: nfs@nfs.as │ www.nfs.as